14.06.2024. Ученици истуреног одељења ОШ ” Миладин Митић” у Преоцу, приредили су приредбу поводом обележавање дана школе.


12.06.2024. Истуреном одељењу ОШ “Миладин Митић” у Преоцу одобрен је пројекат од стране НВО “ЦДКД” под називом “Од читања се расте”. Дана 12.06. 2024. године отварању пројекта присуствовали су спонзори пројекта као и чланови организације.
Отварање библиотеке пропратили су психолог  и библиотекар наше школе.
Ученици су припремили приредбу у знак захвалности и добили велике аплаузе за извођење исте.

07.06.2024. У сусрет годишњици школе, ученици дају свој допринос да нам школа блиста у најбољем сјају. 

05.06.2024. Средствима Канцеларије за КиМ и ПО Града Приштине наша Основна школа је уредила простор у дворишту школе који ће служити ученицима и наставницима за различите активности који подразумевају учење и дружење.

05.06. 2024. У ОШ „Миладин Митић” у Лапљем Селу одржана је промоција књиге „Два сунца и Сунчица” ауторке Лидије Маринковић из Ниша. Дипломирала је на Економском факултету у Нишу. Приредила је две монографије о награди „Бранко Миљковић”. Била је главни уредник дечјег часописа Ђак. Живи у Нишу и ради као технички уредник и уредник неколико едиција у Нишком културном центру.
Роман „Два сунца и Сунчица” њена је прва књига за децу. Изашао је 2023. године у издању Пчелице из Чачка.
Говори о једној чудесној девојчици, као и о њеном односу с мамом, татом, тетком и друговима и другарицама. 
Она је посебна, воли да чита, зна много занимљивих информација из разних области, воли животиње, воли да се лепо облачи, води рачуна о лепоти и уме да буде прави друг.
Сунчица у себи и изнад себе има два сунца и толико топлине да греје срца својих најближих.
Сунчица је сунце.
Ђаци су активно учествовали на промотивном часу: читали су дијалоге из романа, глумили, наводили особине главне јунакиње, налазили разлоге за њене необичне поступке, одговарали на многа занимљива питања… 
Они који буду пожелели да Сунчицу ближе упознају, моћи ће да позајме књигу која је дар ауторке Лидије Маринковић школској библиотеци.

11.05.2024. Реализован 34. крос РТС-а, ,,Кроз Србију. Велики број ученика учествовао је у трци, као и деца из предшколских група. Све је протекло у најбољем реду.

13.05.2024. Поводом обележавање Међународног дана сестринства а у циљу подршке ученицима при одабиру средње школе и развијања хуманости, ученици 7 разреда у пратњи психолога , педагошког асистента и библиотекара школе посетили су Медицинску школу у Лапљем Селу и упознали се са радом ове школе као и актуелним образовним смеровима!


10.05.2024. Ученици нижих разреда наше школе обележили су Недељу сећања и заједништва ( од 7. до 10. маја ) поводом одавања поштовања жртвама немилих догађаја страдале деце у ОШ “Владислав Рибникар”.

Израдом ликовних и уметничких радова на тему “Стоп насиљу” ученици су покушали да изразе своја размишљања и емоције о темама сећања и заједништва. 
Циљ реализоване активности је неговање културе сећања, развој и промоција хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога.

22.04.2024. Дан планете Земље је светски догађај са циљем да се истакне важност животне средине. Одржава се 22.априла сваке године, па су тим поводом ученици ОШ Миладин Митић истуреног одељења разреда у Чаглавици обележили ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ.

Ученице које су се пласирале на републичко такмичење из предмета техника и технологија.17.04.2024.На часу историје, на коме је историјска тема била Српска средњовековна култура, ученици шестог разреда су приказивали одевне предмете из наше прошлости. Срећа и осмех на њиховом лицу јасно су показали колико смо поносни на нашу традицију и културу.


17.04.2024. У оделењу 6/2 одржан огледни час из биологије. Ученици су осмислили представу под називом ја горим, ти гледаш, како би подигли свест о заштити шума. 

Данас 17.04.2024 године, ученици наше школе остварили су историјски успех и први пут се пласирали на републичко такмичење у футсалу. Ученици наше школе победили су екипу  основне школе из Лешка резултатом 6:3. И остварили пласман на републичко такмичење у Новом Саду.  Свака част момцима што су представљали школу на један витешки и племенит начин и омогућили да се име наше школе нађе на списку 8 најбољих школа у Србији.Браво.💪💪

17.04.2024. Ученици наше школе учествовали су на трећем литерарном конкурсу „Достиников дукат“ и освојили следеће награде : 

– Прва награда у категорији од 1-4 разреда припала је Лазару Костићу ученику 2.разреда 

– Прва награда у категорији од 5-8 разреда припала је Николини Костић, ученици 8.разреда
– Награду „Слатки пакет“ добила је Олга Ставрић, ученица 8.разреда

– Новчану награду добила је Хелена Дејановић, ученица 3.разреда.

– Ученици 6. разреда Андрија Васић, Сташа Станојевић и Василије Дејановић
награђени су књигом и похвалницом. 

Захваљујемо члановима друштва „Достиников дукат“ из Ниша који су данас посетили нашу школу и уручили награде ученицима.


Ученички парламент ОШ ,,Миладин Митић" покренуо је акцију у оквиру обележавања Дечије недеље, која се ове године обележава под слоганом ,,Велико срце деце Србије". У жељи да изразе хуманост, алтруизам, емпатију и покажу колико је велико срце наших ученика, они су прикупили гардеробу за своје вршњаке из социјално угрожених породица и донирали Црвеном крсту Грачанице.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља,познат и као Дан розе мајица,обележен је у истуреном одељењу О.Ш.,,Миладин Митић” у Преоцу .
Ученици нижих разреда , као и предшколска група,  под слоганом ,,БУДИ ДРУГ” ,писали су поруке на симболичним розе мајицама , које су изложили у просторијама школе.
Ученицима је приказана презентација о жртвама вршњачког насиља у Србији , подсећајући се трагичног догађаја у О.Ш. ,,Рибникар” у Београду , где су трагично настрадали ученици , као и њихов чувар школе .
И зато и сада и увек рецимо ,,СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ ”

 ❤️ БУДИ ДРУГ ❤️

Наша школа је изабрана за учешће у пилот пројекту ,,Промоција олимпијских вредности – поштовање, пријатељство, изузетност “.
У оквиру реализације пројекта, настао је и овај видео у коме су учествовали ученици 4. и 5. разреда.
Ученици су на креативан начин показали своје знање и вештине из олимпијских спортова.
Вође овог пројекта биле су учитељице Анђела Велић и Катарина Стојановић и наставник физичког васпитања Александар Јовановић.Предлози за мото школе Школску библиотеку су данас посетили ђаци прваци. Циљ ове посете је обележавање Међународног дана школских библиотекара, указивање на значај библиотека и њихове улоге у образовању и васпитању детета. У складу с тим циљем библиотекарка је са ученицима, поред разноврсних активности, разговарала о начину рада школске библиотеке, понашању у библиотеци и према књигама, о важности читања.
БИБЛИОТЕКЕ СУ РИЗНИЦЕ ЗНАЊА, А ЗНАЊЕ ЈЕ БЛАГО КОЈЕ СВУДА НОСИМО СА СОБОМ.У оквиру еколошке и географске секције одржана је радна акција чишћења школског дворишта, где су учествовали ученици  6/1
– 6/2.Дечија недеља предшколциПонедељакУторак

 Среда

 Четвртак 

 Петак

 Од 2. до 6. октобра организована је Дечија недеља под слоганом ,,Велико срце деце Србије”.

У току недеље, осим редовних часова деца су имала различите активности:

 Понедељак

Понедељак је био дан за цртање на тему ,,Велико срце деце Србије”. Деца су кроз радове показала своју креативност, љубав према домовини, изразила своја осећања и развила свест о очувању своје домовине.Уторак

Уторак је дан за маскенбал на тему БИЋУ КАД ПОРАСТЕМ. Циљ је био да на креативан начин, кроз израду костима изразе и прикажу себе и своја интересовања према будућој професији, повезујући обрађену наставну јединицу – делатност људи – из предмета Свет око нас и Природе и друштва.Среда

Среда један за такмичење – ПОЛИГОН ПРЕПРЕКА. У корелацији са физичким и здравстевним васпитањем а на задату тему, деца су одговорила на постављене циљеве: развој стваралачких активности, повећање постигнућа у снази, брзини и издржљивости, развој моторичких способности. Разноврсним физичким активностима допринели су развоју интелектуалних способности, толеранције и показали свој такмичарски дух.Четвртак

У четвртак су се деца такмичила у квизу знања, где су за циљ имала да искажу искуство које стичу кроз однос са предметним светом под средством односа и комуникације детета са другом децом. Деца су показала знање како из одређених предмета из школе тако и из опште културе.Петак

Петак је био дан за игру која се зове ЛАВИРИНТ ДО ДЕЧИЈЕГ СРЦА, где су деца показала своју креативност у састављању лавиринта од сламчица. Помоћ су им пружили и родитељи. Циљ је био да поред деце и родитељи активно учествују у активностима како би спознали њихове потребе за дружењем, емпатијом, толеранцијом, формирање интереса и смисла за лепо.Дечија недеља је успешно завршена активношћу цртања срца по белим мајицама.У оквиру програма за предмет историје, реализована је тема средњи век (одлике средњовековне државе и културе, наоружање, изглед витезова, средњовековне игре и стрељаштво).На празник Усековања главе Светог Јована Крститеља, ученици виших разреда ОШ ,,Миладин Митић ” у цркви Св . Петке, заједно са наставницима, присуствовали су молитви за почетак нове школске године.Први септембар

Данас смо дочекали наше предшколце и ђаке прваке. У матичној школи учитељице су примиле 32 предшколаца и 30 ђака првака. На посебан начин свечано на црвеном тепиху као важне особе прозвани су предшколци у групе: пчелице, цветићи и
лептирићи. Наши ђаци прваци поносно су стали уз своје учитељице носећи беџеве „ја сам ђак првак“. Играли су, певали, а на крају заједно са родитељима писали своје жеље које су заједно са балонима одлетели високо и далеко. У издвојеном
одељењу на сличан начин дочекали смо 8 предшколаца и 12 ђака првака.

Желимо им да им се остваре жеље које су винули у небеса и не само те жеље него и многе друге. Пре свега нашим новим ученицима желимо да су здрави и срећни и да са лакоћом стичу нова знања.